Abstrahere ved triangulering
Oppdatert: 25.10.2023
En velfungerende nettbasert løsning er www.breatharian.eu/triangulator/#
MERK: Denne tjenesten fungerer dessverre ikke lenger. Det finnes alternativer, men jeg har ikke funnet noen som gir samme manuelle kontroll:
http://mfviz.com/triangulate/
- fungerer rett i nettleseren og har en fin funksjon for å konvertere til sort-hvitthttps://snorpey.github.io/triangulation/
https://github.com/RH12503/Triangula/releases og https://www.behance.net/gallery/10543937/Image-Triangulator-App
- må lastes ned og gir ingen manuell kontroll utover å stoppe prosessen, men gode resultater i mine øyne
TIPS gjerne (joh@hvl.no) dersom du kommer over nettjenester som gjør noe som minner om det som beskrives nedenfor
Triangulering betegner en metode som i matamatikken brukes for å finne avstander i en trekant. Tidligere baserte all kartlegging seg på triangulering. I denne sammenhengen snakker vi imidlertid om triangulering i en mer overført betydning, ved at programvare beregner et bilde med utgangspunkt i en original og punkter som vi setter i bildet,
Det finnes en rekke løsninger for å oppnå dette. Det er imidlertid ofte greit med det som fungerer direkte i nettleseren, siden vi da kan bruke programvaren noenlunde uavhengig av hva slags datamaskiner vi sitter på.
Du kan når som helst laste ned filen ved å klikke "Export to SVG" og deretter lagre linken som dukker opp. Dette er litt annerledes enn når du lagrer andre bilder. SVG er også et litt spesielt bildeformat, som en del programmer ikke laster inn uten videre. Skal vi for eksempel redigere bildet ved hjelp av Pixlr må SVG-filen konverteres til f eks PNG, som er et annet bildeformat. Mer om konvertering.
Dersom du laster ned denne SVG-filen kan du se hvordan den kan skaleres uten at du taper bildekvalitet. Animasjonen nedenfor demonstrere i og for seg dette, men siden dette er gjengitt ved hjelp av en GIF-animasjon forringes kvaliteten noe:
Resultatet kan bli som dette, dersom vi konverterer bildet, redigerer det i Pixlr og reduserer fargemetningen ("saturation").